Len mielony uzyskany w procesie odtłuszczenia jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu zwyczajnego wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu naturalnie nie zawierają glutenu. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego i tłuszczów nienasyconych oraz niska zawartością sodu i kwasów tłuszczowych nasyconych. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Zastosowanie: uzupełnienie diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: 1 łyżeczkę lnu mielonego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów lub miodu. Len mielony jest doskonałym dodatkiem do zup, pieczywa, sosów oraz płatków śniadaniowych.
Składniki: mielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum) uzyskane w procesie odtłuszczania.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1440kJ/345kcal,
- tłuszcz 11g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,4g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 8,5g), węglowodany 13g (w tym: cukry 2,4g), błonnik 27g, białko 34g, sól 0,16g.
Dodatkowe informacje:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
Masa netto: 400g (2x200g)
Producent:
Oleofarm Sp. z o.o.
Mokronoska 8
52-407 Wrocław