Produkt zawiera probiotyki: liofilizowane kultury drożdży Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 oraz mikrokapsułkowane bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103. Zastosowanie technologii mikrokapsułkowania zapewnia zachowanie wysokiej aktywności biologicznej bakterii podczas przechowywania produktu oraz podczas jego przyjmowania.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: niemowlęta: 1 saszetka dziennie; małe dzieci: od 1 do 2 saszetek dziennie podczas posiłku lub po jedzeniu. W przypadku niemowląt i małych dzieci karmionych piersią zawartość saszetki można rozpuścić w mleku matki lub w niewielkiej ilości wody w temperaturze pokojowej i niezwłocznie podać do wypicia. Zawartość saszetki można również połączyć z niewielką porcją posiłku, mleka zastępczego, itp.
Składniki: inulina, liofilizowane kultury drożdży Sacharomyces boulardii DBVPG 6763, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, substancja pzeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym.
1 saszetka zawiera: Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 2x10^9jtk, Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 2x10^9jtk, inulina 847,28mg.
2 saszetki zawierają: Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 4x10^9jtk, Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 4x10^9jtk, inulina 1694,56mg.
jtk - jednostka tworząca kolonię
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Produkt nie zawiera laktozy.
Zaleca się szczególną ostrożność u dzieci z zaburzeniami odporności.
Nie stosować razem z lekami przeciwgrzybiczymi.
Producent:
Tarchomińskie Zakłady Farmaceutyczne „Polfa” Spółka Akcyjna,
ul. Fleminga 2,
03-176 Warszawa