Miody manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Miody manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO). MGO to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji, charakterystycznego składnika miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku.
Zastosowanie: oryginalny, nowozelandzki miód manuka, o gwaratowanej zawartości Methylglyoxalu.
Sposób użycia: na czczo 2-3 łyżeczki miodu lub 1 łyżeczka 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Składniki: miód nektarowy Manuka MGO 400+.
100g produktu zawiera:
- wartość odżywcza 1400kJ/335kcal,
- białko 0g, węglowodany 82,1g (w tym: cukry 82,1g), tłuszcze 0g (w tym: kwasy tłuszcze nasycone 0g), sól 0,03g,
- methylglyoxal >40mg.
15g (3 łyżeczki) zawiera:
- wartość odżywcza 210kJ/50kcal,
- białko 0g, węglowodany 12,3g (w tym: cukry 12,3g), tłuszcze 0g (w tym: kwasy tłuszcze nasycone 0g), sól 0g,
- methylglyoxal >6mg.
Przeciwwskazania: nie stosować u dzieci poniżej 12 miesiąca życia.
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Opakowanie zawiera ok. 17 porcji.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Masa netto: 250g.
Producent:
Manuka Health New Zealand Ltd.
Nowa Zelandia.
Dystrybutor:
Propharma Sp.z.o.o.,
ul. Łopuszańska 36,
02-220 Warszawa.