Mieszanka z wyselekcjonowanych ziół najwyższej jakości przygotowywana ręcznie w małej, polskiej manufakturze. Napar ziołowy na bazie herbaty Rooibos, to orzeźwiająca propozycja dla fanów ziołowych herbat. Lekko kwaśna, ale zarazem słodka - nieoczywista, to dobre określenie dla naszej herbaty z sadu! Stworzymy z niej świetnie orzeźwiający napój, który skutecznie nawodni nasz organizm.
Zastosowanie: pyszna mieszanka ziół o nieoczywistym smaku - lekko kwaśnym, a zarazem słodkim. Smakuje pysznie na zimno i ciepło.
Sposób przygotowania: na ciepło (porcja na filiżankę): płaską łyżeczkę suszu zalać wrzątkiem (ok. 250ml) i parzyć pod przykryciem przez 5 minut. Po zaparzeniu zamieszać. Można posłodzić ulubionym miodem.
Na zimno (porcja na litr lemoniady ziołowej): czubatą łyżkę suszu zalać wrzątkiem (250ml) i parzyć pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy esencja przestygnie odcedzić zioła, dodać łyżkę miodu, dopełnić zimną wodą (750ml). Napar najlepiej smakuje dobrze schłodzony, można dodać kostki lodu.
Dzienna dawka spożycia: 3 filiżanki.
Składniki: rooibos, owoc czerwonej porzeczki, liść jeżyny, liść czarnej porzeczki, liść mięty.
Dodatkowe informacje:
Spożywanie w ciąży: brak przeciwwskazań.
Spożywanie przy karmieniu piersią: brak przeciwwskazań.
Spożywanie przez dzieci: brak przeciwwskazań.
Smak: słodko - lekko kwaśny.
Kraj pochodzenia ziół: Polska
Masa netto: 50g
Producent:
Miodziarze Sp. z o.o.
Srebrna 12b
09-411 Biała