Mieszanka z wyselekcjonowanych ziół najwyższej jakości przygotowywana ręcznie w małej, polskiej manufakturze. Ziołowy smak herbaty, w którym znajdziecie słodkie i lekko kwaśne nuty - jest wspaniałą podróżą kubków smakowych. To przepis na wieczorny relaks, z kubkiem ziołowej herbaty i książka z widokiem na las.
Zastosowanie: pyszna mieszanka ziół do przygotowania na zimno oraz na ciepło o smaku i aromacie kojarzącym się z lasem.
Sposób przygotowania: na ciepło (porcja na filiżankę): łyżeczkę suszu zalać wrzątkiem (ok. 250ml) i parzyć pod przykryciem przez 5 minut. Po zaparzeniu zamieszać. Można posłodzić ulubionym miodem.
Na zimno (porcja na litr lemoniady ziołowej): czubatą łyżkę suszu zalać wrzątkiem (250ml) i parzyć pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy esencja przestygnie odcedzić zioła, dodać łyżkę miodu, dopełnić zimną wodą (750ml). Napar najlepiej smakuje dobrze schłodzony, można dodać kostki lodu.
Dzienna dawka spożycia: 3 filiżanki.
Składniki: liść poziomki, kwiat czarnego bzu, kwiat wrzosu, liść maliny, kwiat pierwiosnka.
Dodatkowe informacje:
Spożywanie w ciąży: brak przeciwwskazań.
Spożywanie przy karmieniu piersią: brak przeciwwskazań.
Spożywanie przez dzieci: brak przeciwwskazań.
Smak: słodko - lekko kwaśny.
Kraj pochodzenia ziół: Polska
Masa netto: 30g
Producent:
Miodziarze Sp. z o.o.
Srebrna 12b
09-411 Biała