Mleko klaczy, inaczej kobyle, jest naturalną substancją, której skład i właściwości są zbliżone do mleka kobiecego. Mleko klaczy różni się od mleka krowiego nie tylko mniejsza zawartością białka, ale także ilością kazeiny i białek serwatkowych. Mleko kobyle stanowi cenne źródło lizozymu. Lizozym wspiera mechanizmy nieswoistej odporności humoralnej. Unikalność mleka klaczy, w porównaniu z mlekiem krowim czy kozim, polega na znacznie lepszej tolerancji przez ludzki organizm. Jest ono lekkostrawne i łatwo przyswajalne dzięki precypitatowi (osadowi) wytwarzanemu podczas trawienia przez człowieka. Podobnie jak mleko kobiece, mleko klaczy należy do tzw. typu albuminowego.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: dorośli i dzieci powyżej 3 lat: 1-2 saszetki dziennie. Zawartość saszetki zmieszać z niewielką ilością letniej wody lub jogurtu. Proszek można przyjąć z saszetki bezpośrednio do ust i popić. Nie należy wsypywać proszku do gorących płynów.
Składniki: liofilizowane mleko klaczy.
1 saszetka zawiera: liofilizowane mleko klaczy 1000mg.
2 saszetki zawierają: liofilizowane mleko klaczy 2000mg.
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Producent:
Genactiv Sp.z.o.o.,
ul. Popiela 17A,
61-615 Poznań.