Peeling oczyszcza skórę głowy z nadmiaru zrogowaciałego naskórka, odblokowuje ujścia mieszków włosowych. Odświeża skórę głowy i poprawia możliwość wchłaniania składników aktywnych zawartych w maskach. Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza zawartości kwasów owocowych, które wykazują właściwości keratolityczne. Pantenol i ekstrakt z marakuji dodatkowo nawilżają włosy i skórę głowy, ekstrakt z mango i alg Nori chroni je przed działaniem wolnych rodników i promieni UV.
Zastosowanie: myjący peeling enzymatyczny do włosów i skóry głowy.
Sposób użycia: umyć włosy i skórę głowy dwukrotnie peelingiem lub najpierw szamponem, a potem peelingiem. Rozprowadzić na skórze głowy i włosach aż do wytworzenia piany. Okrężnymi ruchami wykonać 1-5 minutowy masaż skóry głowy, następnie dokładnie spłukać produkt. Kuracja peelingiem przygotowuje skórę głowy do właściwej pielęgnacji. Skóra sucha: 1-2 razy w miesiącu, skóra normalna, tłusta, z tendencją do łupieżu: 1-2 razy w tygodniu.
Składniki aktywne: ekstrakt z: alg Nori, cytryny, mango, męczennicy jadalnej; kwasy AHA; pantenol.
Składniki: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Glycerin, Panthenol, Magnifera Indica Fruit Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Passiflora Edulis Fruit Extracts, Citrus Limon Fruit Extract, Polyquaternium-7, Caesalpinia Spinosa Gum, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum, Disodium EDTA, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Alcohol Denat., Sodium Bisulfite, Limonene.