Hartuś Odporność ma pyszny malinowy smak. Polecany od 3. roku życia. Hartuś Odporność nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Wyprodukowany jest w 100% z naturalnych składników. Standaryzowany wyciąg z aloesu zawierający nie mniej niż 5% polisacharydów. Aloes dzięki zawartości polisacharydów zwiększa odporność organizmu poprzez aktywizację makrofagów oraz limfocytów B do produkcji przeciwciał. Wykazuje działanie antyoksydacyjne. Standaryzowany wyciąg z owoców bzu czarnego zawierający nie mniej niż 10% związków polifenolowych. Owoce bzu czarnego bogate w związki polifenolowe wpływają korzystnie na układ odpornościowy oraz pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Wykazują działanie napotne oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych. Standaryzowany wyciąg z owoców aceroli zawierający nie mniej niż 25% witaminy C. Zawarta w owocach aceroli naturalna witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina C bierze udział w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych. Beta-glukan to naturalny polisacharyd występujący w ścianach komórkowych mikroorganizmów z gatunku Saccharomyces cerevisiae. Chroniona patentem metoda pozyskiwania Yestimun beta-glukanu pozwala na uzyskanie produktu o wysokiej, aż 85% koncentracji czystego beta-glukanu 1,3/1,6 D pozbawionego innych składników mogących osłabić jego działanie (przede wszystkim białek i tłuszczów).
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3. roku życia i dorośli: 2 x 7,5ml.
Składniki: izomaltuloza, wyciąg z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra L.) (3,5%), koncentrat soku z cytryny (Citrus limon L.), wyciąg z aloesu (Aloe barbadensis Mill.) (1%), wyciąg z owoców aceroli (Malpighia punicifolia L.), koncentrat soku z czarnej marchwi, naturalny aromat malinowy, Yestimun beta-glukan.
* izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy. Jest naturalnym węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest dobrze przyswajalna i dlatego jest odpowiednia dla małych dzieci. W przeciwieństwie do cukru, izomaltuloza nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Spożywanie żywności zawierającej izomaltulozę zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi niż po spożyciu żywności zawierającej cukier.
10ml syropu zawiera: aloes 20 g w tym 5 mg polisacharydów, owoce bzu czarnego 1,75 g w tym 35 mg zw. polifenolowych, wyciąg z owoców aceroli 70 mg w tym 12 mg witaminy C (15%) *, Yestimum beta-glukan 6 mg.
15ml zawiera: aloes 30 g w tym 7,5 mg polisacharydów, owoce bzu czarnego: 2,6 g w tym 52,5 mg związki polifenolowych, wyciąg z owoców aceroli 105 mg w tym 18 mg witaminy C (22,5%) *, Yestimum beta-glukan 9 mg.
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Dodatkowe informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25 °C, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.
Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest pochodzenia naturalnego.
Produkt zawiera substancje pochodzenia naturalnego. Możliwa zmiana barwy nie wpływa na jakość syropu.
Po otwarciu opakowania Hartuś Odporność, butelkę dobrze zamkniętą należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż dwa tygodnie.
Producent:
Nord Farm Sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 37 lok. 2.43,
02-672 Warszawa.
Uwaga! Produkt bez opakowania zewnętrznego oraz miarki.