Bułka tarta LenVitol ze złocistym lnem mielonym to produkt uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu. Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak.
Bułka tarta LenVitol ze złocistym lnem mielonym sprawi, że przygotowane z nią potrawy nabiorą nowego, wyjątkowego smaku.
Zastosowanie: bułka tarta ze złocistym lnem mielonym doskonale sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych. Można nią również obsypać formę do pieczenia ciast. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw, porównywalnie do efektów użycia mąki, a gotowane dania zyskają przyjemną chrupkość.
Sposób użycia: jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych.
Składniki: bułka tarta pszenna – 50% (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu zwyczajnego uzyskane w procesie odtłuszczania – 50%.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1456kJ/347kcal
- tłuszcz 5,9g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 39g (w tym: cukry 3,6g), błonnik 18g, białko 25g, sól 0,94g.
Dodatkowe informacje:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
Masa netto: 450g.
Producent:
Oleofarm Sp. z.o.o.,
ul. Mokronoska 8,
52-407 Wrocław.