Spożywanie owoców ostropestu działa ochronnie na wątrobę - pomaga chronić jej komórki przed działaniem wolnych rodników i czynników zewnętrznych. Pomaga utrzymać zdrowie serca, przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Zastosowanie: mielone owoce ostropestu można dodać do musli, sałatek warzywnych i owocowych, zup, sosów, deserów, wypieków, past.
Sposób użycia: można stosować także w postaci naparu: 1 czubatą łyżeczkę (ok. 5g) zalać 1 szklanką gorącej, ale nie wrzącej wody, dobrze wymieszać i pozostawić na 5-10 minut. Wypić po ostudzeniu, przed posiłkiem. Spożywać 1 napar dziennie.
Składniki: odtłuszczone, mielone owoce ostropestu plamistego 100%.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 1166kJ/283kcal,
- tłuszcz 8,2g (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g; kwasy tłuszczowe jednonienasycone 2,4g; kwasy tłuszczowe wielonienasycone 4,4g), węglowodany 7,2g (w tym: cukry <1g), błonnik 49g, białko 21g, sól 0,01g.
Dodatkowe informacje:
Nie zaleca się spożywania dzieciom, kobietom w ciąży i matkom karmiącym.
Produkt może zawierać gluten.
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.
Opakowanie zawiera 40 porcji.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Masa netto: 200g.
Producent:
Medicinae Sp.z.o.o.,
ul. Zbąszyńska 3,
91-342 Łódź.