Masło klarowane Ghee to wyjątkowy produkt, który ma swoje korzenie w tradycyjnej kuchni indyjskiej. Wytwarzane z wysokiej jakości masła, Ghee jest poddawane procesowi klarowania, w trakcie którego usuwane są wszelkie zanieczyszczenia, woda oraz białka mleka.
Ghee charakteryzuje się bogatym, orzechowym smakiem oraz aromatem, co czyni go doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Można go używać do smażenia, pieczenia, a także jako składnik sosów i zup. Jego wysoka temperatura dymienia sprawia, że jest idealne do gotowania w wysokotemperaturowych metodach, takich jak smażenie czy grillowanie.
Zastosowanie: do smażenia, pieczenia, a także jako składnik sosów i zup.
Składniki: bezwodny tłuszcz mleczny (z masła*)
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 3751kJ/896kcal,
- tłuszcz 99,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 65g; węglowodany 0,1g, w tym cukry 0,1g; białko 0,1g, sól 0g.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dodatkowe informacje:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C.
Produkt z certyfikatem BIO.
Bezglutenowy.
Masa netto: 250g.
Producent:
Bio Planet S.A
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno