Forest Fruits in jelly to inaczej owoce w żelu tzw. frużelina, w którym to zanurzone zostały kawałki owoców leśnych. Forest Fruits in jelly swą lekką konsystencją przypomina nieco kisiel, w którym zanurzono kawałki owoców jeżyn, jagód, malin, czarnej porzeczki oraz żurawiny.
Zastosowanie: ForestFruits in jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Składniki: jeżyna 20%, jagoda 20%, malina 18%, czarna porzeczka 12%, żurawina 10%, substancja słodząca erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, barwnik: annato, aromat, koncentrat z czarnej marchwi, substancja konserwująca: sorbinian potasu, stabilizator: chlorek wapnia, substancja słodzącą: sukraloza.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 56kcal,
- tłuszcz 0,4g (w tym: kwasy nasycone 0g), węglowodany 21g (w tym: cukry 2,8g, poliole 10g), błonnik 3,1g, białko 0,8g, sól 0,02g.
Dodatkowe informacje:
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym.
Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, mleko, seler, orzechy i produkty pochodne.
Przechowywać w temperaturze 2-25 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 2-10 stopni Celsjusza.
Zawiera substancje słodzące.
Masa netto: 1000g
Producent:
Allnutrition
Głogowska 41
45-315 Opole