Allnutrition Cherry in jelly jest teraz jeszcze pyszniejsze! Cherry in jelly jest słodzona erytrytolem. Cherry in jelly to pyszne wiśnie w żelu tzw. frużelina. Cherry in jelly to lekka konsystencja przypominająca nieco kisiel, w którym zanurzono soczyste wiśnie bez pestek.
Zastosowanie: Cherry in jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Składniki: wiśnia (80%), woda, substancja słodząca: erytrytol, skrobia modyfikowana, barwnik: betanina, sok cytrynowy (z zagęszczonego soku), regulator kwasowości: chlorek wapnia, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.
100g produktu zawiera:
- wartość energetyczna 56kcal,
- tłuszcz <0,5g (w tym: kwasy nasycone 0,1g), węglowodany 18g (w tym: cukry 7,4g, poliole 6,1g), błonnik 0,8g, białko 0,8g, sól <0,01g.
Dodatkowe informacje:
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym.
Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, mleko, seler i gorczycę.
Przechowywać w temperaturze 2-25 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 2-10 stopni Celsjusza.
Zawiera substancje słodzące.
Masa netto: 1000g
Producent:
Allnutrition
Głogowska 41
45-315 Opole